Program: Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Când trebuie schimbat kitul de distribuție

Având în vedere că această operațiune nu este deloc una accesibilă, trebuie să acorzi o atenție deosebită sursei de unde procuri kitul de distribuție, precum și atelierului auto în care alegi să aibă loc schimbarea ansamblului. Manualul de utilizare al mașinii îți va spune la ce interval de kilometri parcurși trebuie schimbat kitul de distribuție, dar există șanse mari ca și în cazul mașinii tale, acesta să fie cifrat la 50.000-60.000 de kilometri sau la 5 ani.

Cu toate acestea, dacă ai folosit autovehiculul pentru activități ce nu corespund cu destinația sa, cum ar fi tractarea remorcilor sau a rulotelor, precum și rularea prelungită pe teren accidentat sau la viteze excesive, este posibilă apariția prematură a unor crăpături în structura curelei de distribuție.

Mitul potrivit căruia kiturile de distribuție pe lanț nu necesită schimbarea este contrazis de multe cazuri în care acesta din urmă a cedat, așa că nu ezita să ceri ajutor specializat pentru verificarea lui. Te-ai putea găsi în situația de a înlocui lanțul kitului de distribuție odată ce mașina a trecut de cei 180.000 de kilometri.

Ce risti in cazul in care nu schimbi la timp kitul de distributie ?

În cazul șoferilor care omit să monitorizeze starea kitului de distribuție și să îl schimbe la timp, veștile sunt rele sau de-a dreptul catastrofale. Având în vedere că acest ansamblu asigură funcționarea sincronizată a tuturor componentelor, ruperea curelei, a rolei de întindere și a celor de ghidaj sau chiar deteriorarea pompei de apă sunt iminente.

Vei suporta, în acest caz, nu doar costurile aferente distribuției și manoperei, dar și eventualul transport al mașinii cu ajutorul unei platforme, în funcție de locul în care ți s-a întâmplat defecțiunea. În cazul extrem, în care defectarea distribuției duce la stricăciuni ale chiulasei, poți avea nefericita experiență a fisurării blocului motor și chiar a spargerii pistoanelor.

Asadar, paza buna trece primejdia rea, evita o cheltuiala mare si mentine-ti masina in stare de functionare cat mai mult timp.